onsdag, mars 04, 2009

4:e mars - Ontario Street, dag 8.

Klockan ar 9, lyssnar pa Crosby, Stills, Nash and Young som gor en cover pa Beatles “Black Bird”. Vaknade for en timme sen. Vet inte varfor, men jag vaknar av mej sjalv astidigt varje dag! Kan inte bero pa jet laggen langre... borjar kanske bli gammal? Haha.

Igar gick jag ut pa stan for att soka jobb igen. Hade sjukt ont i fotterna och benen fran dagen innan, da jag gick i typ 6 timmar non-stop. Har inte lamnat sa jattemanga CV’s, men a andra sidan har jag typ bara avverkat Main street. Latt min favoritgata hittills! Har finns verkligen allt man kan onska. Igar hittade jag en asgrym skivbutik, ville kopa typ allt de hade dar inne! Robin och Jessica: you'd dig it!

Nojde mej med att kopa ett klistermarke till min mobil. Kopte varldens kanske fulaste telefon I helgen, sa igar pimpade jag upp den lite. Fran ljusrosa till morkrod!

Fore och efter:







Snackade lite med killen som jobbade i skivbutiken. Visade sej att vi har valdigt lik musiksmak, och jag berattde om festivalen The Nightmare Before Christmas som jag var pa I England i december. Hans husgudar ar the Melvins, som spelade hela 3 ggr pa festivalen, och han var sjukt avis pa mej! Han verkar ha grym koll pa bra musik och spelningar, sa jag ska nog forsoka bli kompis med honom!

Plankade sen en buss vasterut langs med Broadway och hamnade pa McDonald street. Broadway ligger norrut fran mej sett och delar typ av staden i norr och syd. Main street, som jag bor vid, delar av staden mellan ost och vast. Oster om Main st borjar gatorna med East, och vasterut borjar de med West. Sa, alltsa, jag akte till W Broadway dar en svensk tjej jobbar i en skobutik. Har haft kontakt med henne pa resedagboken.se da jag fragat svenskar i Vancouver om hur sjukvarden funkar osv… (Lang historia, men sa smaningom maste jag ta ett blodprov har i Vancouver). Tjejen, somheter Frida, har iaf varit jattehjalpsam i mailen och sa att jag borde svanga forbi hennes butik nar jag kom till stan. Tyvarr var hon ledig igar, men jag lamnade mitt nummer till hennes kollega.

Har ar en karta over staden. Jag bor under U:et i Vancouver, gjorde ett litet kryss. Ni kan klicka pa bilden om ni vill ha den storre tror jag.

Efter det besoket plankade jag tillbaks mot Main street. De tar latt att planka har, manga som har manadskort gar pa langst bak i bussen for att avlasta chaufforerna. Det ar tydligen valdigt sallan som det kommer kontrollanter, men jag ska snart skaffa mej en cykel sa jag inte behover aka buss och Sky Train! (Sky Train ar som en tunnelbana, forutom att den inte gar under marken. Ungefar som hela grona linjen hemma i Stockholm alltsa!)

Pa vag hem gick jag in i en thrift store (second hand-butik) och kopte 2 kuddar. Sen gick jag vidare till en blomsterhandlare som jag kikat in hos tidigare. Kopte 3 sma plantor och pratade lite med affarsinnehavaren. Han undrade vart jag kom ifran och ville sen att jag skulle gissa vart han kom ifran. Jag gissade ratt pa forsta gissningen; Israel. Han blev sjukt forvanad och sa att det var forsta gangen nan gissat ratt. Tror jag horde det pa hans accent, trots att han sa att han hade en spansk accent da han bott i Spanien i manga ar.

Knallade vidare uppfor Main. Kopte en kruka till en av blommorna och gick sen hem. Tom var hemma, och vi gjorde lite mat. Han hade gatt upp 04:30 samma morgon for att aka till ett jobbcenter. Han fick ett jobb for dagen som vagarbetare eller nat, dock for skitlon; 9 dollars. (Kanadensiska dollarn ligger pa ungefar 7 svenska kronor). Han var sur, men tyvarr hittar han inga job som svetsare som han egentligen ar utbildad till.

De flesta café- och butiksjobb ligger pa typ 10-11 dollar. Dock tror jag de drar mindre skatt an hemma I Sverige…

Jag och Tom kollade pa Tropic Thunder med Jack Black, Ben Stiller mfl. Sjukt kul! Sen tvattade jag kuddarna, Tom gick och la sen och jag gjorde min mobil fin. Plotsligt klampade sangaren och gitarristen I Dan och Coles band in I hallen. Mi casa su casa verkar galla stenhart har. Han kom for att hamta ett munspel och gick ganska snart hem for att plugga. Gick sen o la mej och vaknade alltsa klockan 8 imorse!

Har ar 2 av mina roomies forresten. Dan till vanster och Cole med lustiga tander till hoger. Killen i mitten ar gitarristen/sangaren som klampade in i huset igar kvall. Man kan lyssna pa deras musik pa www.myspace.com/familyroommusic om man vill. Forsta laten ar live och lite skranig.

Verkar inte som att man kan lamna kommentarer pa bloggen utan att bli medlem pa blogspot. Skriv garna mail istallet! Och tack alla ni som mailar, askul att lasa vad som hander hemma!

3 kommentarer:

Jaja å Ida sa...

Heeej igen! Kul att se dig en stund sådär på fb å sncka lite mer live! ;)

Va roligt att läsa om allt, skulle vilja hyra ut barnen en stund och komma å hälsa på! Å förresten, jätteroliga hustomtar du har...han till vänster e på pricken bizzy-twin fast i manlig version!!! Herre!! Hahaha!

Idag har det fikats, med Ida. Väldans trevligt! MKt prat om allt och inget och sedan en prommi på det...Noah blev löite för vild för cafeet och jag hade gjort mig lite ovän med en av betjänterna.. a du vet...som det brukar bli, haha! ;))
HUr gör man jätteglad gubbe? Mina får dubbelhakor...a ja, struntsamma! E iaf jättebra på att inte särskriva!

Det låter som att du har det så bra lilla Flin, va kul!! Å att du blir sån vän med alla! Jättekul att läsa.

Måste hoppa i säng nu, har precis duschat, klockan är halv 11...ska snart upp och valla barn ;)

Tänker på dig och saknar dig! Puss!

Jaja å Ida sa...

Fin bild vi bytt till va...kommer du ihåg? HUndarna å holländarna!? Puss, NU ska jag sova!

JEZ RENA sa...

Fantastiskt fint pimpad mobiltelefon!
Jag ser framemot den där affärn alltså.
Imorgon är vårt party, jag ska börja baka snart, idag blir det chokladbollar, dammsugare och snickers. Så himla synd att du inte kan komma!