måndag, mars 02, 2009

2:a mars - Vancity, dag 6.

Imorrn har jag vart har i en vecka, men det kanns som jag vart har mycket langre. Kanske for att det hant aningen mer i mitt liv under den har veckan an det gjorde hemma i Stockholm?
Igar lamnade jag "nerd house" och flyttade in pa 3840 Ontario St. Regnet oste ner nar jag kom, och Tom rastade sin hund pa tomten. Hunden heter Loke (uttalas Loki) och
är en blandning mellan pitbull, labrador och rottweiler. Jag hoppas han är snällare än vad man kan tro. Det verkar sa!
Han blev pakord av en bil for ett tag sen, har ett gipsat framben och maste halla sej still i en manad. Jobbigt for en hund som knappt
är ett ar...
L
ämnade av min väska i huset och hängde sen med Tom till "the Barn", 5 minuter fran vart hus. The Barn är ett litet garage som utifran ser ut som en lada med roda träväggar. Därinne har mina roomies replokal, hur mysig som helst med soffor och soft belysning. Motte där Cole och Dan, som ocksa är mina roomies. Alla tre är musiker, och när jag forst kom in i mitt nya hus mottes jag av Kyuss som strommade ur hogtalarna. (For er som inte vet är Kyuss ett av mina favoritband.)
Det har visat sej att jag och (atminstone) Tom och Dan har en massa gemensamma favoritband! Melvins, Faith No More, Soundgarden, Kyuss men
även singer/songwriter och äldre musik. Skoj som fan!
Jag tror att Cole
är den mest musikaliska. Han spelar piano/orgel och sjunger och spelar munspel. Gor jättefin musik, det lilla jag hort. Om nagra veckor ska de vara med i Battle of the Bands, en lokal musiktävling. Ska bli jävligt skoj att se!

Idag v
äcktes jag av att varan fastighetsägare kom forbi. Han är kines (som väldigt manga andra Vancouverianer) och kom for att hämta hyran. Jag hade inte tagit ut pengar, sa fick ila till en bankomat och hämta kontanter. Samtidigt kom Dans foräldrar forbi, skulle säga hej innan de akte vidare till Mexico, och Sophie (som bodde i det rum jag hyr) flyttade ut sina mobler. Rätt hektisk morgon, men sen vart allt dodstyst da Tom gick ut pa stan for att soka jobb, och Dan och Cole akte norrut med varan granne for att aka snowboard i en vecka.
Jag
käkade frukost och gick for att kolla in Main street, som ligger parallelt med Ontario st. Main är en grym gata med massa cafeer, restauranger, butiker, eko-affärer, seriebokhandlar, antikaffärer, mm. Hittade en videobutik som har typ allt man vill se i filmväg. Lät inte direkt som de behovde folk, men att jag alltid kunde lämna min CV, vilket jag gjorde. Ska fortsätta ga runt i stan och lämna CV, hoppas nan nappar!

Jag forts
ätter att älska Vancouver, paminner jattemycket om USA, speciellt Seattle. Blir nästan stressad over att jag inte sett hela staden än, men antar att det tar sin lilla tid... ska skaffa en cykel, och kommer nog känna mer ro att utforska stan när jag hittat ett jobb. Det ligger liksom forst pa prioriteringslistan just nu. Men det lilla jag sett är jag mycket nojd med! Speciellt atmosfären. Det är sa jakla gemytligt stämning här, och jag vet inte varfor, men det känns sa mycket lättare att umgas med folk här än i Sverige? Känns som att ingen har forutfattade meningar om folk, alla behandlas lika (tror jag) och att prata med folk pa gatan är inget konstigt. Akte buss häromdan och pratade med typ 3 pers - inte länge, men ända... ovanligt for min del!
Minns att jag tyckte likadant n
är jag och Monika var i USA, och vi sa till oss själva att "Nu jävlar ska vi bli mer amerikanska i vart sätt att vara, mer oppna och sociala". Det tog väl kanske 2 veckor, sen var vi svenne-bananer igen. Haha!

Well, ska sluta klaga pa Sverige, men det
äR skillnad! Trivs helt enkelt jäkligt bra här.
Kom och h
älsa pa, jag har en dubbelmadrass ni kan fa plats pa, och det finns en soffa i vardagsrummet som säkert är tillgänglig for gäster!

Ska snart l
ägga upp bilder pa http://karmatoburn.bilddagboken.se. I'll let you know.

Ciao!

3 kommentarer:

Jessica sa...

Oj oj oj vad fint och trevligt allt verkar! Jag och Robin har läst och beundrat dina bilder på bilddagboken. Staden verkar så liten och gemytlig. Vi är mycket sugna på att hälsa på!
Lev väl käre vän, du är saknad i Sveden.

Jaja sa...

Hej!! Å va roligt att läsa om allt! Låter som du har det riktigt bra...BRA ;) Hoppas det löser sig med jobb å så snart!
Du e ju rolig du...stressad över att inte ha sett stan ÄN lixom! Haha! Var rädd om dig gull! PUSS Jaja
Btw...var tvungen att skapa nåt gammalt konto för att ens kunna lämna en kommentar..

Jaja å Ida sa...

Hej stump!
Nu har Jaja (teknikern) fixat ett konto här så vi kan kommentera dina inlägg. Finally! =)
Det är otroligt kul att följa din resa, du är så duktig! Kul att se bilderna också, lägg gärna upp fler så fort du kan. Verkar vara ett jättemysigt hus, bra att du trivs med killarna också! Skickar en uppdatering imorrn om livet här hemma, börjar hända grejer=). Puss å var rädd om dig! Ida