torsdag, mars 12, 2009

12:e mars - En cykel.

Torsdag morgon, nyss gatt upp ur sangen, trots att klockan ar typ 12 eller nat. Igar gjorde jag misstaget att kopa en kaffe som smakade kaffe... har vant mej vid att kaffet har inte ar det basta, och har inte riktigt markt av koffeinet i det, sa igar runt klockan 16:00 gick jag in i en italiensk delikatessbutik och bestallde en kaffe. Den knixiga killen bakom disken undrade om jag ville ha "italiano or americano" och jag svarade att jag ville ha det starkaste han hade. Fick en dubbel espresso med varm mjolk, a.k.a latte alltsa. Den smakade inte sa gott, lite sumpigt liksom, men den gick ner. Akte till Kims hus, blev trott pa hennes soffa och cyklade sen hem min cykel. Kom hem, mottes i koket av grabbarna plus deras bandkompis Robbie och en tjejkompis jag inte minns namnet pa. De drog sen ivag och repade, jag och Tom hangde lite och jag gick och la mej runt 00:30.
Klockan 05:00 hade jag fortfarande inte somnat...
Nar ska jag lara mej att jag inte KAN dricka kaffe!?? Suck. Som tur var hade jag nagra SR-dokumentarer pa min mp3, sa fordrev tiden med det. Ar ratt seg i bollen idag, vacktes av att telefonen ringde.

Haromdagen var jag och kopte mat, sag en tjock tjej med assnygg knall-orange farg i haret. Gick fram till henne och beromde hennes har, och hon sa att "den och den som jobbar pa min salong Barbarella ar skitduktiga pa att farga, ga dit, de kan sakert fixa nat schysst pa dej!"
Sa jag knallade forbi salongen, som ligger pa Main street (ca 10 minuters promenad fran mej) och sag i deras fonster att de soker en stylist och en "apprentice". Jag gick in och fragade om de ville ha ngn att lara upp till att bli frisor, eller om de behovde ngn som kunde typ tvatta folks har, fixa bokningar osv. Killen bakom receptionen verkade nicka mer at det sistnamnda, och jag sa att jag var expert pa sant! Haha. Man ska'nte va blyg... han tog min CV och sa att han skulle ge den till sin chef.
Sa imorse ringde alltsa chefen och hon tackade for att jag vart inne och visat intresse. Hon sa att de inte soker receptionist just nu, men att en tjej som jobbar dar ar pa smallen och att om en manad kunde de behova ngn. Jag sa att jag soker jobb for tillfallet, men att de garna far hora av sej nar det narmar sej, for det ar inte sakert att jag fatt ngt jobb innan dess! Hon lat glad, och sa avslutade hon med "Allright, call you in four months then!"
Vi la pa, och jag gnuggade somnen ur ogonen. Sa hon "four months"? Maste hort fel, tyckte Tom, for inte skulle de val ringa ngn NU om de behover ngn om fyra manader? Jag kanske ska ga forbi och dubbelkolla, eller dumforklarar jag mej da?
Faktiskt var jag inne pa en annan salong tidigare i veckan, lite langre ner pa Main street, och dar behovde de ocksa receptionist om en manad! Den var lite flottare tror jag, mest tjejer som jobbar dar vad jag sett utifran. Pa Barbarella har jag sett 2 killar som bada ser ut som Antony i The Johnsons, en kille som ar typ punkrockare och tatuerad fran topp till ta, 2 tjejer och sa hon jag motte i matbutiken.
Well, den som lever far se vart jag hamnar till slut!

Hamtade som sagt min cykel igar. Kim var pa vag till nan kompis, sa jag gav henne pengar och slog mej sen ner i soffan. Moise och Steve var dar, som jag hangde en del med nar jag bodde pa deras soffa. Moise ar typ vandringsman och historieberattare den varma delen av aret, supertrevlig och ratt skoj. Han kan vara lite enerverande ibland, marka folks ord och dra skittrakiga vitsar, men han ar samtidigt jattelatt att umgas med. Vi pratade om den globala uppvarmningen, och han sa att han precis last om nya forskningar som visar att ar 2013 ar all is pa Nordpolen borta. Labbigt om det stammer... betyder det att bade Vancouver och Stockholm kommer ligga under vatten om 4 ar? Vart ska man da bo tro...?

Cyklade som sagt hem cykelt, vilket holl pa att ta kal pa mej! Vancouver paminner pa sina stallen lite som San Francisco, i lightversion ska tillaggas. Manga uppforsbackar, och jag hade blodsmak i munnen nar jag darrande kom hem till huset. Tog in cykeln och Robbie kom genast fram och undrade varfor i hela helvetet jag kopt en san DAR cykel! Haha. Jag sa att jag tyckte om den stora sadeln, cykeln funkar som en cykel ska plus att jag ville ha en cykel snabbt. Den ar utrustad med manga vaxlar, stotdampare (typ fjadring i sadel och styre), och Robbie sa att "ju fler losa delar pa en cykel, ju troligare att den kommer ga sonder". Han tyckte jag skulle salja den och kopa ngt enklare, da jag inte behover en san dar mastodontcykel. Jag vet inte det jag... pa ett satt har han kanske ratt, men vafan. Cykeln funkar just nu, jag kommer bara anvanda den till i host formodligen, och jag orkar inte leta ny cykel! Visserligen sa Robbie att han kunde hitta en bra cykel at mej, men anda... jag vet inte, ar dalig pa sant har!
Antingen koper jag farg och malar om den, gar till ngn som kan fixa bromsarna pa den som ar lite daliga, och borjar kora, eller sa satter jag ut en annons pa craigslist och ser om jag kan fa $100 for den istallet for $75 som jag kopte det for, vilket Robbie tyckte jag skulle gora...
Don't know!?

Har ar skonheten!


















Ikvall spelar killarna i tavlingen Battle of the Bands. Ska bli kul! Kanske ska ga forbi skivbutikskillen och kolla om han vill hanga med. Han verkar trevlig!

Nu ska jag farga utvaxten pa mej sjalv med en köpfarg, vilket inte hant pa valdigt manga ar!

Ciao.

2 kommentarer:

Jaja å Ida sa...

flin, tell me about it! jag är ju exakt likadan med kaffe... igår låg jag å vred mig två timmar i sängen tack vare en lite för sen coca cola!
hur kul som helst att höra om allt! men du, skivbutikskillen, är han intressant eller?
btw cyklen ser jättefin ut, skönt att du nu inte behövde köpa busskort av ren princip =)!
puss på dig, du är saknad!
ida

Unknown sa...

Höhöhöhöhö


"hora av sig"