tisdag, mars 10, 2009

10:e mars - Snön föll.

I söndags ringde mamma, pappa, mormor, Mimmi, Anna och hennes pojkvan till mej via Skype. De at söndagsmiddag i Vallentuna, jag hade nyss vaknat. Konstaterade att jag ligger 9 timmar efter Sverige, men det stamde inte med min och pappas utrakning, da klockan var 11 hos mej och 19 hos dom. Senare pa dagen satt jag och Tom och kollade pa film. Plotsligt började snön falla i otroliga mangder! Den föll och föll och föll, och runt 19oo pa kvallen var det jatteljust ute. Vi undrade om det var snön som gjorde allt sa ljust, men efter ett tag fattade vi att Canada under natten stallt om till sommartid. Darav 8 timmars tidsskillnad med Sverige och inte 9! Jag tror att Sverige byter till sommartid nasta vecka, sa da kommer allt vara i sin ordning igen... puh!

Nu skiner solen, nastan all snö ar borta. Varkanslor!
Har varit lite lag i nagra dagar, men peppande mail fran vanner fick mej pa battre humor. Jag maste ha ett jobb, da blir ju allt battre. Nar man inte har ett jobb har man for mycket tid till att tanka pa allt som ar daligt, nar det egentligen inte finns sa mycket som ar daligt!

Igar gick jag omkring pa Broadway och ner till downtown, lamnade CV's till nagra cafeer. Bestamde mej for att stanna i downtown da det skulle visas film i en bar i narheten. Haromdan nar jag gick pa Cambie street hittade jag en videobutik (finns gott om superbra videobutiker har) som varje mandag visar film pa Pat's Pub. Sa, jag gick dit och sms:ade Tom som ocksa kom. Innan Tom kom hade jag sallskap av en aldre herre som var pratsjuk. Han berattde om sin fattiga barndom som resulterat i att han numera jobbar nastan dygnet runt, vilket gett honom en massa cash. Sa nar han ville bjuda mej pa en ol tackade jag inte nej!
Filmen de visade hette "Weird Science", en 80-talsfilm om 2 tonarskillar som skapar sin egen dromkvinna. Den var sjukt rolig, klassisk 80-talare! Skon stamning med filmalskande manniskor, ol, widescreen och gratis popcorn!
Jessica, nat sant har borde vi ta tag i hemma i Stockholm!?

Puben lag i Vancouvers ruffigaste omraden, och jag var glad att jag hade Tom med mej. Det finns sjukt mycket uteliggare och knarkare i downtown, vilket det skrivs mycket om i dagstidningarna. Tydligen fanns dar forut ett mentalsjukhus som stangde, och alla patienter slapptes helt sonika losa. Galet...
Tankte pa Ida och Jaja nar jag gick dar tidigare under dagen, ni skulle fatt panik pga alla "fullgubbar" och tagit en taxi raka vagen hem! Haha.
Nar jag och Tom kom hem runt 00:30 var Cole och Dan uppe, och de hade 3 kompisar over, bla grannen som ocksa ar brandman om somrarna. De var trevliga, bjod pa acklig Mezcal fran Mexico, med en larv som flot omkring i flaskan och allt, vilken Dan kakade upp! Grannen pratade om att dra ut i backen dagen efter (idag alltsa) och jag var skitsugen pa att folja med. Men ett liftkort kostar $40, sa jag tror jag avstar den har gangen... maste hitta ett jobb forst!
Nar jag hittar ett jobb ska jag kopa mej ett par nya skor ocksa. Kan liksom inte unna mej det innan dess, plus att det blir som en liten morot...

Pa torsdag ska Dan, Cole och Robbie spela med sitt band i the Battle of the Bands. Dan brot sin vrist forra veckan nar han akte snowboard, men han ska forsoka spela trummor anda! Haha.

Kopte harfarg igar, ska forsoka farga min utvaxt sjalv. Tom sa att han kunde gora det, men det illmariga flinet i hans ansikte fick mej att tvivla pa hans harfargningskompetens!

Ciao!

2 kommentarer:

JEZ RENA sa...

Vi borde definitivt ta tag i något sådant i Sthlm! Det lät ju assoft!

E.S. sa...

Ja, fo sho!! Hur soft som helst, och enkelt ocksa! Vi borde typ kontakta Casablanca eller ngt, spela deras filmer, och sa far de lite promotion ocksa. Vi kan gora snygga affischer!