torsdag, april 16, 2009

16:e april - Nytt jobb, ny bostad.

Ojojojojojojojojojojojojojojojojojoj.

Det har hant sa mycket de senaste veckorna och jag vet inte om jag kommer orka skriva och beratta om allt, men jag ska gora mitt basta...
Monika kom 1:a april, det var sa sjukt kul att traffa henne. Kandes som evigheter sen, trots att det bara var en manad!
Hon stannade i 12 dagar, vilka kandes som typ 3. Vi hade fullt upp fran dag 1. Patty bjod med oss ut till en asmysig o utanfor Vancouver Island dar hennes kompis har hus. On heter Gossip Island och dar finns typ 50 stugor, inga bilvagar och man maste ha egen bat for att komma dit fran Galiano Island. Vi hade sjukt tur med vadret, vi plockade egna ostron, grillade, drack ol, gick pa skogsfest och snackade med fulla Victoria-kids.

Patty och trebenta Zoe:



















Sista helgen Monika var har, den som gick alltsa, akte vi till Seattle for att traffa Beau och Mike. Mikes band spelade pa en taverna utanfor stan i fredags, sjukt galen spelning. Mike ar ett cp, men vi alskar honom anda! Beau var konstig, traffade honom bara en snabbis tillsammans med hans tjej. Kul att se honom saklart, men det var ju saklart inte alls som for 5 ar sedan... vi har alla forandrats antar jag.
Blev om mojligt annu mer kar i Seattle, hela stan ar sa vacker och personlig. Jag och Monika undrade om man kunde kanna av skillnaden mellan USA och Kanada, och OJ vilken skillnad det ar! Kan inte satta fingret pa vad det ar, men USA kanns liksom lite mer... skitigare, haftigare, personligare, farligare, intressantare, osv. Lite som att jamfora Stockholm med Berlin typ... Synd att det ar sa sjukt svart att fa arbetsvisum dar alltsa... well, det ar iallafall bara 4 timmars bussresa dit ner, sa fler besok kommer det minsann bli!
Jag kopte nya Dr Martens i Seattle ocksa, de gor sjukt ont att ga in, men jag ser fram emot att ha dom i manga ar framover! Tack mor och far...

Mike!
























Well, pa Vancouver-fronten hander det lite grejer ocksa. Jag har fatt heltidsjobb pa salongen tillsvidare da min chef inte hittat en 2:a receptionist annu. Jag fattar fortfarande inte vad hon ska med en san till, kanns bara meckigt! Hon sager att hon vill ha 2 stycken utifall att ngn av oss skulle bli sjuk, men det ar ju inte alls sakert att den andre skulle kunna hoppa in och jobba om den andra inte kunde ngn dag? Jag skulle ju behova hitta ett annat jobb om jag borjar jobba deltid pa salongen liksom. Kanns bara dumt... hoppas hon skjuter upp sokandet tills vidare!
Jobbet ar okej, gor typ exakt samma sak som jag gjorde pa MOC och Sure Baby Yes hemma i Stockholm. Kanske lite trist att inte fornya sej, men fan, inget annat stalle jag sokte jobb pa horde ju av sej! Ar asglad att jag antligen kommer borja fa in lite pengar!

Cole och Dan flyttar ut i slutet av manaden. Kanns trist, och ju mer jag tankt over min bostadssituation, desto mer kanner jag att jag inte vill bo kvar. For det forsta ar huset sjuuukt sunkigt och omysigt, kallt och skitigt. Skulle kunna sta ut med det om jag gillade folket som bor har, men de som ar kvar ar Tom och hans kompis Brian. Brian flyttade in i borjan av manaden, men jag har fortfarande knappt sett roken av honom, sa har ingen aning om vad det ar for en dude. Tom ar okej, men han verkar ratt deppig vilket far mej pa lite halvkasst humor. Det absolut storsta anledningen till att jag vill flytta ar dock Loki, Toms stackars hund. Jag har sakert beskrivit honom forut, men han ar iallafall ett energiknippe from hell, aslattjo och behover hur mycket motion som helst. Tom jobbar som svetsare, lamnar huset runt 7 varje morgon. Han slapper da ut Loki pa varan pyttelilla tomt dar han far kissa och bajsa. Sen kommer han hem runt 5-snaret, vilket innebar att Loki ar instangd 10 timmar per dygn, utan att fa latta pa trycket. Jag vet inte hur manga ganger jag torkat upp kiss och bajs fran vara golv, INOMHUS! Hunden AR rumsren, men han kan ju saklart inte halla sej! Fyfan, djurplageri. Jag har sagt at Tom flera ggr att han maste ta hand om sin hund, men han borjar stora sej pa det marker jag. Och jag kan fan inte bo med folk som inte tar hand om sina djur, jag far sa ont i hjartat av sant.
Sa, igar nar jag kom hem sa jag till Tom att jag vill flytta ut i slutet av manaden. Han blev asforbannad och sa att "If you're moving out you're totally fucking me and Brian. The reason I'm still here is because I thought you'd stay too".
Tycker inte riktigt det stammer eftersom Tom ensam tog over kontraktet fran Cole. Plus att han skiter i att hitta en 4:e roommate, vilket jag sagt ar ett maste sa att inte hyran blir for hog.
Jag forklarade for honom att jag inte pallar tjata mer om Loki, att jag inte trivs i huset och att de lugnt kan hitta en ny roomie pa craigslist, jag ska till och med satta ut en annons at honom. Tycker det kanns skitjobbigt att gora honom arg, men samtidigt maste jag gora vad som kanns bast for mej. Och det har jag gjort!

Haromkvallen horde hippie-Kim av sej och sa att hennes polare skulle spela pa Lugz cafe pa Main street. Kande inte riktigt for det, men eftersom cafet ligger nara mej gick jag dit. Tankte hela tiden "Man vet ju aldrig, man kanske traffar ngn som har ett rum att hyra ut..."
Kim hade inte kommit till cafet nar jag kom dit, men hennes kompis CJ som holl i spelningen kande igen mej och bad mej satta mej vid deras bord. Jag har sett honom och hans tjej upptrada ett par ganger, och jag tror jag skrev ett inlagg om hans tjej forut: Hon som fick mej att vilja ta hit mina duktiga musikkompisar eftersom hennes musik var sa sjuuukt trakig, jag och tyska Manja kunde inte halla oss for garv under hela kvallen hon spelade! Haha.
Well, Kim kom och jag berattade att jag ville flytta. Da sager hon "Well, CJ and his girlfriend is looking for someone, right?"
HAHA! Sjukt kul... jag tog flickvannens nummer, och idag efter jobbet cyklade jag hem till henne och kollade in rummet! Det ar NASTAN for bra for att vara sant: Rummet ar litet och mysigt, kostar $75 mindre an vad jag betalar nu, ligger 2 kvarter fran Commercial Drive som ar en asgrym gata med massa vegorestauranger, cafeer, alternativa manniskor osv, det tar mej typ 20 minuter att cykla till jobbet (= motion) och det ar nara bade skotska Sarah och svenska Lisa som jag traffade samma kvall som Monika kom!
Tjohooo!! Sa, snart byter jag adress. Kommer dock bara bo pa det nya stallet i 3 manader da husets agare vill utnyttja hela huset pga barntillskott i familjen. Men jag tycker om att rora pa mej, vill ju fa ut sa mkt som mojligt av min vistelse har. Sa 1:a augusti far vi se vart jag hamnar harnast!

Det kliar lite i benen efter att resa, funderar lite pa Sydamerika... kanske nar det blir kallt och javligt har i Kanada, skulle ju vara fint med lite strand, bad, tequila och indianer!

Dock ar det soligt och fint har i Vancouver just nu, gött med kaffe pa 4th Avenue. Mer bilder finns pa http://karmatoburn.bilddagboken.se
























Forra tisdagen gick jag och Monika till the Biltmore Cabaret, ett stalle nara mej som har spelningar nastan varje dag. (Jessica: Jag ska se Akimbo spela dar, de som spelade med TAD i Seattle for nagra veckor sen. Verkar lovande, kolla upp www.myspace.com/akimbo).
Well, det var spelning med Acid Mothers Temple, 4 gamla japaner som spelar "expewimentaw" music, instrumentalt och bra. Samma dag hade jag fatt ett mail fran Noah som jag traffat pa en musiksite pa natet, han hade 2 gratisbiljetter over. Tyvarr hade jag inte hans telefonnummer, sa jag och Monika gick till Biltmore och hoppades kanna igen Noah fran den bild jag sett pa internet. Efter typ en timme och en javla massa "Are you Noah...?" till diverse skaggiga killar kom den riktiga Noah med sin tjej Heather. De visade sej vara astrevliga, och spelningen var HUR bra som helst! Traffade dessutom en kille som jag senare styrde upp en date med, men det ar ett helt annat inlagg...

Acid Mothers Temple, en av de lugnare latarna:
(Jag vander kameran ratt efter nagra sekunder...)

2 kommentarer:

JEZ RENA sa...

Allt detta låter ju helt fantastiskt! Mycket människor och händelser i rullning. Bra att du stod på dig i boendefrågan. Jag blir så less på människor som inte tar hand om sina djur. Man ska se sina djur som sina barn.
Akimbo har jag hört, Robin gillar dom. Men jag kan inte placera deras sound just nu. Jaja.
Men det låter ju som att det går bra i Vancouver, det blir jag glad för!

JEZ RENA sa...

Nej, alltså det är flera som hittat glas i sin kyckling. Man vet inte vart det kommer ifrån.

Vi saknar dig med Elinerr!!!